Herenhuis Utrecht

[vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1546956199296-95a26a39-9a05-2″ include=”46251″][vc_column_text]Lilian en Jorn hebben mijn hulp ingeroepen voor hun woonkamer en keuken. Sinds een jaar wonen zij, samen met hun dochtertje, in een prachtig 4 verdiepingen tellend nieuwbouw huis in Oog in Al in Utrecht. Een mooie basis, in de zin van een prachtige keuken, een mooie vloer en raambekleding, was al gelegd. Ze kregen het echter niet voor elkaar om er een sfeervol thuis van te maken. Mede omdat hun smaken nogal verschillen vinden ze het moeilijk om keuzes te nemen. Jorn houdt meer van een industrieel interieur en verzadigde kleuren terwijl Lilian juist van warme kleuren houdt. De keuken (grensend aan de tuin) en de woonkamer, liggen niet op dezelfde etage, maar zijn verbonden middels een vide. Ondanks deze verbinding merken Lilian en Jorn dat ze eigenlijk bijna altijd, zelfs met visite, in de keuken blijven zitten en de woonkamer nauwelijks gebruiken. Omdat ze geregeld thuis werken is een gedeelte van de woonkamer bestemd als werkplek. Deze werkplek grenst aan de voortuin met terras, waar zij regelmatig zitten.

Hun vraag aan mij was een ontwerp te maken waarbij; hun beiden smaken in vertegenwoordigd zijn, waar de meubels op elkaar afgestemd zijn, wat best iets aparts mag hebben maar waarin de basis tijdloos is en ze het gefaseerd kunnen uitvoeren, waarbij de keuken, de woonkamer en de werkplek meer met elkaar verbonden worden, waarbij een koelkast in de buurt van het terras kan staan, en een sfeervol en warm huis ontstaat.

Voor de wanden heb ik een mooi warm kleurenpallet bedacht, met een warme grijze basistint en vergrijsde blauw/ groene tinten. Een voorstel voor meubels en een accessoire advies met een goede balans van materialen en kleur, een mix van industriële items en warme materialen en kleuren. Om de werkplek functioneler, sfeervoller te maken en meer te betrekken bij de woonkamer heb ik een ontwerp op maat gemaakt voor een meubel wat naast zitplek ook opbergruimte biedt voor een koelkast en tuinbank kussens. Voor de keuken heb ik een ontwerp gemaakt voor de kleuren op de wanden en mooie bijpassende accessoires.

Om een idee te krijgen staat hier een gedeelte van het complete ontwerp dat ik voor Lilian en Jorn gemaakt heb.

Lilian en Jorn gaan het ontwerp gefaseerd uitvoeren. Ik hoop over een tijdje het resultaat hier te kunnen laten zien.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

    Comments closed